Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ні суд, ні захист ще не знають, чи прийде Тимошенко на апеляцію

Вівторок, 13 грудня 2011, 08:05

Апеляційний суд Києва у вівторок почне розгляд по суті скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду столиці, однак ще не відомо, чи буде там екс-прем’єр.

Розгляд апеляції на вирок Юлії Тимошенко по суті відбудеться, підтвердили у прес-службі Апеляційного суду Києва Радіо "Свобода".

Утім, у ній не змогли пояснити, чи буде Тимошенко на засіданні.

"Буде основний розгляд справи. О 9:30 десь так починається. Але решту колегія суддів буде вирішувати, тоді почуєте, їх автоматичною системою визначено", - повідомили радіо у прес-службі суду.

Присутність Тимошенко на засіданні з розгляду апеляції залишається під сумнівом і для сторони захисту.

Адвокат Микола Сірий сказав, що її хвороба хребта загострюється, а належної медичної допомоги немає.

За його словами, захист знову наполягатиме на перенесенні слухання до того часу, коли Тимошенко одужає і зможе самостійно брати участь у судових засіданнях.

Як відомо, суддя Олена Сітайло 1 грудня вирішила, що апеляція може розглядатися і без участі Тимошенко.

"Засідання має бути проведене за участі Юлії Тимошенко. При цьому їй повинні надати належну медичну допомогу. Лише за такої умови ми хотіли би, щоб вона брала участь у цьому процесі", - сказав Сірий.

"По-друге, йдеться про наше клопотання щодо обов’язковості проведення судового слідства. Адже слідство у суді першої інстанції було проведено з грубими відхиленнями від вимог закону", - стверджує адвокат.

За словами Сірого, єдиний шлях покращення здоров’я Тимошенко – звільнення з-під арешту і проведення належного лікування у стаціонарному закладі.

Партія "Батьківщина" планує о 10:00 провести біля Апеляційного суду акцію на підтримку свого лідера Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...