Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії звільнили керівництво "Комерсанта". Журналісти висунули вимоги

Вівторок, 13 грудня 2011, 09:29

У Росії звільнено гендиректора ЗАТ " Коммерсант-Холдінг" Андрія Галієва й головного редактора журналу "Коммерсант-Власть" Максима Ковальського.

Про це повідомляє "Газета.ру".

"Причиною відставок, за словами Усманова, стала публікація деяких матеріалів в останніх номерах журналу, які власник, який до того часу жодного разу не втручався в журналістську діяльність своїх видань, розцінив як порушення журналістської етики",- повідомляє видання.

"Ці матеріали граничать із дрібним хуліганством",— пояснив Усманов, не виключивши можливість звернення до суду за їхню публікацію з позовом до Максима Ковальского. 

Генеральний директор ВД "Коммерсант" Дем'ян Кудрявцев визнав, що "при випуску 49-го номера журналу "Влада" були порушені внутрішні процедури й правила Видавничого Будинку "Коммерсант". Він повідомив, що написав заяву про відставку.

Журналісти ВД "Комерсант" направили колективного листа із протестом проти звільнення Ковальского, повідомляють джерела Української правди.

Журналісти вимагають провести зустріч із редакцією й пояснити, хто буде новим редактором, яка буде редакційна політика видавничого будинку.

Вони пишуть, що розуміють масштаб загроз, які стоять перед ВД, а тому хочуть спокійно далі працювати. 

Прийнято рішення не робити лист відкритим, а почекати 2 дні реакції керівництва ВД.

Багато авторитетних авторів видання також заявили, що у випадку якщо їхня вимога буде проігнорована, вони підуть з видавничого дому.

У той же час Ковальський не шкодує про зміст останнього номера видання, через який його відправили у відставку.

"Я не беруся обговорювати, заслужено, незаслужено мене відправили у відставку - це позиція керівництва. Але в мене є впевненість, що я робив все правильно, і я не шкодую, що останній номер журналу був саме таким", - сказав Ковальський.

Як відомо, в останніх номерах Комерсанта було багато матеріалів, присвячених фальсифікаціям на виборах, а також акціям протесту проти фальсифікацій.

Одним з матеріалів був матеріал із назвою "Яблочний Пуй" та різні фотографії.

Це фото також було опубліковано у останньому номері "Коммерсант-Власть" 

У свою чергу один з журналістів видання Олег Кашин у своєму Твіттері написав, що бізнесмен Михайло Прохоров, який нещодавно подав документи на реєстрацію кандидатом в президенти, запропонував продати йому Комерсант. Інших подробиць Кашин не розкриває.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування