Суд вирішив читати свідчення свідка у справі Луценка, доки той у лікарні

Вівторок, 13 грудня 2011, 12:42

Свідок у справі Юрія Луценка Василь Шелудько госпіталізований, протягом місяця він не зможе брати участь у судових засіданнях.

На початку засідання у вівторок суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк оголосив, що від Шелудька надійшла відповідна заява з довідкою з лікарні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ній зазначається, що свідок не може брати участь у судовому засіданні.

Представники прокуратури заявили, що засідання слід проводити за відсутності Шелудька, і запропонували суду оголосити його свідчення, які той давав слідчому.

У свою чергу, адвокати Луценка наголосили, що допит Шелудька вже було розпочато і на суді він дав інші свідчення, ніж на досудовому слідстві, тому екс-голову господарського департаменту МВС слід допитати після його одужання.

Сам Луценко заявив, що якщо суд не дасть йому можливість заслухати пояснення свідка в суді, то він це розцінить як порушення своїх прав.

Екс-міністр навів у приклад аналогічний випадок, за яким громадянин України звернувся в Європейський суд із прав людини й виграв його.

Однак суддя, заслухавши думки сторін-учасниць процесу й порадившись на місці, ухвалив рішення оголосити на судовому засіданні свідчення, які той дав на досудовому слідстві.

При цьому суд визнав поважною причину відсутності Шелудька на засіданні.

Як відомо, Печерський райсуд ухвалив рішення щодо примусової доставки в залу судових засідань Шелудька через його неявку на судове засідання в понеділок, 12 грудня.

Допит свідка почався 24 листопада, був продовжений 28-го числа і 12 грудня він мав продовжитися, але Шелудько на суд не з'явився й про причини своєї неявки суду не повідомив. Суд визначив "необхідним застосувати до свідка Шелудька примусовий привід до суду на 10.45 13 грудня".

Луценко тоді заявив, що органи прокуратури шукають різні методи, щоб свідки не з’явлляся до суду й не давали свідчення, оскільки "справа Луценка" розвалюється.

За інформацією екс-міністра, десятки свідків під тиском Служби внутрішньої безпеки МВС написали заяви про відмову давати свідчення в суді та з проханням обмежитися оголошенням їхніх свідчень, які вони дали на попередньому слідстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...