Суд відбувається без Тимошенко. У трансляції відмовили

Середа, 14 грудня 2011, 09:32

В Апеляційному суді розпочалося засідання за апеляцією екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок Печерського суду про її винуватість.

На початку засідання суддя оголосила, що Тимошенко не бере участі у ньому.

"Засуджена не доставлена", - сказала суддя.

Станом на 10:29 захист Тимошенко заявив клопотання про допуск преси до залу засідань і про пряму трансляцію судового процесу.

За словами одного з захисників Тимошенко Сергія Власенка, під час попереднього засідання суд не міг ухвалити ніякого рішення щодо процедури ведення процесу, оскільки це не передбачено законом.

"Яка відкритість процесу, навіщо було двічі опоясувати ОМОНом подвір'я суду і нікого туди не пускати?" - зауважив адвокат.

Він наголосив, що у судовій залі знаходяться працівники прес-служби Апеляційного суду, в той час як інші журналісти не були допущені.

"У нас гласність уособлюють 3-4 чарівні дівчини, які є прес-службою Апеляційного суду. Це що, є білі і чорні журналісти? Оці білі, а всі інші – негри,тобто, вибачте, афроамериканці", - обурився Власенко.

Він закликав суддів однаково неупереджено ставитися до усіх бажаючих потрапити на засідання.

Порадившись у залі, суд відмовив у задоволенні клопотання. За словами судді Сітайло, рішення про закритість процесу ухвалено не було, тому "процес є відкритим". Вона пояснила рішення тим, що журналісти мають змогу дивитися трансляцію судового залу у конференц-залі суду.

Між тим поки ще не всі представники преси змогли потрапити на засідання через подвійний кордон міліції, який очепив підступи до воріт.

Правоохоронці посилалися на рішення керівництва суду, яке розпорядилося закрити ворота і не пропускати нікого.

Тим часом на засідання пропустили представників трьох європейських посольств – іспанського, данського та канадського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування