Журналісти "Комерсанта" назвали звільнення головреда цензурою на захист Путіна

Середа, 14 грудня 2011, 10:31

Журналісти Видавничого дому "Комерсант" протестують проти звільнення головного редактора журналу "Власть" Максима Ковальского й називають це цензурою.

Про це йдеться у відкритому листі, текст якого має "Українська правда".

"13 грудня за публікацію в журналі "Власть" фотографії виборчого бюлетеня з нецензурним посланням прем'єру Росії Володимиру Путіну був звільнений головний редактор журналу Максим Ковальський", - говориться в листі. 

"Ми, журналісти ВД "Коммерсант", протестуємо проти цього рішення", - заявляють журналісти. 

"Нецензурний текст не був словами журналу, редакції або когось із авторів. Це була фотографія, що фіксує реальну поведінку виборців на виборах", - упевнені співробітники ВД Комерсант.

"Судячи з мітингу на Болотній площі, куди прийшло кілька десятків тисяч осіб, такі настрої достатньо представлені в російському суспільстві, щоб проінформувати про це читачів", - заявили вони.

Журналісти розглядають звільнення Ковальського "як акцію залякування, спрямовану на те, щоб не допустити ніякого критичного висловлення на адресу Володимира Путіна, навіть у непрямій формі публікації фотографій текстів, де про нього висловлюються без належного пієтету".

"Нас примушують до боягузтва, що негідно й непродуктивно. Особливо бентежить спроба представити звільнення людини за професійну позицію боротьбою за чистоту російської мови. Це та ж фальсифікація, що образила людей на виборах", - заявляють журналісти.

"Нам важко зберігати об'єктивність, коли на нас тиснуть і переслідують наших товаришів, і ми не розуміємо, навіщо в таких обставинах ми повинні її зберігати. Неприпустимо, щоб конфронтація на вулицях Москви стала конфронтацією усередині нашого Будинку", - підкреслили журналісти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування