Під вікнами Азарова все ж проводять мітинг. Янукович пропонує діалог

Середа, 14 грудня 2011, 10:29

"Чорнобильці" й представники всеукраїнської організації "Вперед!" проводять мітинг біля стін Кабінету міністрів у середу.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", станом на 10:30 їх було близько 100 людей.

Учасники акції тримають символіку руху "Вперед!".

Її представники пояснюють свою присутність на мітингу "чорнобильців" тим, що учасники ліквідації аварії на ЧАЕС звернулися до керівництва "Вперед!" із проханням про підтримку.

Близько мітингувальників чергує один загін спецпідрозділу "Беркут" і 40 міліціонерів.

Раніше в середу в організації "Вперед!" заявили, що правоохоронці завадили встановленню сцени біля будівлі Кабміну, а дозволили встановити її в Маріїнському парку. 

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталася в квітні 1986 року.

У своєму зверненні з цього приводу президент Віктор Янукович констатував, що "попри суттєві досягнення в подоланні згубних наслідків трагедії у нас досі залишається чимало невирішених проблем".

"Вважаю, що далеко не все зроблено для того, щоб ліквідатори наслідків катастрофи нині мали гідне життя і умови для охорони здоров'я. Будемо докладати усіх зусиль для виправлення ситуації", - пообіцяв він.

Янукович також відзначив "активну діяльність громадських організацій учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС".

"Із розумінням ставлюся до їхніх вимог і закликаю до подальшого відкритого діалогу з урядом. У цій важливій справі маємо бути взаємновідповідальними", - заявив президент.

Він зазначив, що "з наступного року будуть значно підвищені пенсійні виплати інвалідам-ліквідаторам, протягом року буде реалізована програма реконструкції та переобладнання спеціалізованих лікарень для постраждалих із забезпеченням їх безкоштовними медикаментами та посиленим харчуванням".

Янукович також висловив вдячність учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за "мужність і самопожертву, виявлені у тяжкий для нашої землі час".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...