Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Герман є свій "цензор" у газеті "Сегодня"? Вона заперечує

Середа, 14 грудня 2011, 14:02

Через свою людину в газеті "Сегодня" радник президента Ганна Герман давала вказівки щодо матеріалів, які містять критику на адресу Віктора Януковича.

Про це з посиланням на джерела руху "Стоп цензурі" в медіахолдингу "Сегодня" пише "Телекритика".

Як розповіло джерело, "певний час тому в офісі редакції з'явився якийсь Михайло Батіг".

"Батіг викликав до себе колишнього головного редактора сайту "Сегодня" Михайла Ганницького і сказав йому, що з сайту потрібно зняти фотографію, яка не сподобалася Ганні Герман", - зазначив співрозмовник.

За його словами, зазвичай "цезор" контактує з гендиректором (нині - з Оленою Громницькою, раніше - з екс-гендиректором Гільєрмо Шмідтом), і журналістам вказівки доходять вже від безпосереднього начальника.

При цьому, як розповіло джерело, Батіг має доступ до системи управління випуском газети, тобто може переглядати матеріали до публікації.

За інформацією джерела, невдоволення Ганни Герман також викликав липневий репортаж з Польщі про візити президентів США Барака Обами і України Віктора Януковича. У матеріалі, крім іншого, мова йшла про те, що увага журналістів була прикута до Обами, і Януковича ж майже не помітили, проте на той момент це було навіть вигідно президенту на тлі негативного ставлення до нього через арешт Юлії Тимошенко.

Тоді головний редактор відмовився що-небудь міняти або знімати публікацію з сайту.

"Гільєрмо це, мабуть, передав Батіг. Батіг каже: я з вами згоден, що це нормальна публікація, але мені наказали згори. Тобто, він, мабуть, відсилає публікації нагору і там ще щось із ними роблять. Єдине ім'я, яке прозвучало, - Анна Герман. Цю публікацію ми відстояли", - говорить джерело.

Втім, сам Батіг заявляє, що є радником генерального директора, а звинувачення у цензуруванні матеріалів відкидає.

У коментарі "Українській правді" Ганна Герман назвала інформацію про цензурування газети "брудною інсинуацією".

Разом з тим, вона зізналася, що ще 20 років тому разом з Батігом працювала у львівській молодіжній газеті "Молода Галичина". Але, як запевняє Герман, "це було десятки років тому, і з того часу я ніколи не стежила за кар'єрою тодішнього редактора газети".

"Він там перебував у якихось партіях, працював десь там собі в УНІАНі, був народним депутатом, але я до того не маю жодного відношення", - підкреслила Герман.

За словами радника президента, з проханням виправити щось у газеті "Сегодня" до Батіга вона не зверталась - не знала, що він там працює.

"Телефонувала кілька разів Гужві (головному редактору), коли були якісь перекручення, коли заголовок спотворював суть сказаного мною, і просила, щоб вони узгодили те, що я говорю, з суттю заголовка", - зазначила вона.

"… чи коли йшлося про якусь проблему, а я хотіла це прокоментувати, бо вважала, що людям потрібно знати і думку влади, я дзвонила Ігорю і не раз, і ми завжди знаходили контакт і порозуміння", - продовжила Герман.

На питання чи зверталася Герман до редакції "Сегодня" з приводу публікації про Януковича та Обаму, радник президента відповіла: "Ні, ніколи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: