У Росії школярі писали політичні тести про "Єдину Росію"

Середа, 14 грудня 2011, 14:54

Розроблювачі завдань для олімпіади школярів з російської мови в Москві приносять вибачення учням за використання в тесті фрази політичного характеру.

У завданнях другого етапу всеросійської олімпіади з російської мови, що пройшла в суботу 10 грудня, фігурувало речення: "О том, что победу одержит "Единая Россия", у меня даже сомнений не было".

"Фраза ця звучить особливо недоречно в контексті виборів до державної Думи Росії 4 грудня. Приносимо вибачення учасникам олімпіади за невдалий підбір завдань", - заявив ректор Московського інституту відкритої освіти Олексій Смирнов.

У Московському інституті відкритої освіти, що займається складанням завдань для олімпіади, пояснили, що це речення з назвою партії було неграмотно написано в публікації газети "Російська мова" в 2009 році.

Школярам пропонувалося знайти, виправити й прокоментувати помилку, передає ВВС.

10 грудня, у день проведення олімпіади, на Болотній площі Москви проходила масштабна акція протесту, учасники якої виступили проти фальсифікацій при підрахунку голосів на думських виборах.

***

Борис Гризлов, один із представників керівництва партії "Єдина Росія" і спікер нижньої палати російського парламенту V-го скликання, відмовився від депутатського мандата в новій Держдумі.

"Хоча закон не накладає ніяких обмежень, у цей момент я не йду в Державну думу, вважаючи неправильним обіймати посаду голови палати більше двох строків підряд", - сказав Гризлов.

"Але я продовжу очолювати Вищу Раду партії "Єдина Росія" і готовий працювати на тому місці, що буде визначене президентом", - заявляє колишній спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News