Соболєв: Всі гроші з податків ідуть "на збагачення купки сімей"

Четвер, 15 грудня 2011, 07:58

БЮТівець Сергій Соболєв зазначає, що, попри заяви влади про покращення економічних показників, покращення якості життя населення не відчуває.

Українська економіка має надто велику корупційну складову, сказав він у коментарі Радіо "Свобода".

"У 2008-09 роках, коли була світова економічна криза, до копійки виплачувалося все усім соціально не захищеним категоріям населення. А сьогодні, у період, як кажуть, хоч і невеликого, але зростання, на це грошей не вистачає", - обурився Соболєв.

"Пояснення очевидне: всі кошти з податків, що сплачуються мільйонами наших громадян, направляються безпосередньо на збагачення купки сімей, які за цей рік стали мільярдерами", - вважає опозиційний депутат.

Напередодні перший віце-прем`єр - міністр економічного розвитку та торгівлі Андрій Клюєв заявив, що зростання внутрішнього валового продукту у нинішньому році становило понад 5%.

За його словами, найшвидші темпи зростання зафіксовані у машинобудуванні, сільськогосподарському виробництві і будівництві житла.

Клюєв також відзначив, що у нинішньому році інвестиції в основний капітал українських компаній збільшилися на понад 21%.

Крім того, він заявив: у проекті держбюджету наступного року закладене зростання ВВП на 3,9%, але Україна досягне зростання на 5% завдяки активізації внутрішнього ринку, поглибленню співпраці з країнами Латинської Америки та реформам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування