Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Генпрокуратура "грала в піддавки" у справі Кучми

Четвер, 15 грудня 2011, 08:33

Представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що Генеральна прокуратура "грала в піддавки" екс-президенту Леоніду Кучмі у судовому процесі.

Таку думку адвокат вдови журналіста висловила в інтерв’ю "ВВС Україна".

За словами Теличенко, Генпрокуратура "грала в піддавки, передавши 26 томів справи".

Такий великий обсяг матеріалів, вважає адвокат, мав утомити всіх і змусити не вишукувати дані, які були підставою для порушення кримінальної справи щодо екс-президента.

На думку Теличенко, розголошуючи ці матеріали, ГПУ прагла завадити слідству у майбутньому.

"Переважна більшість – це матеріали, не досліджені в інших судових справах. Тобто, матеріали, які не підлягають розголошенню", - сказала адвокат.

"Якщо буде скасоване рішення Печерського суду – на якомусь етапі, апеляційному чи касаційному, – то матеріали, хоча вони вже й оприлюднені, треба буде повернути для Генеральної прокуратури. Але це буде окрема процедура і вона законом прямо не прописана", - зазначила Теличенко.

Адвокат підтвердила, що рішення Печерського райсуду Києва від 14 грудня буде оскаржено в апеляційному суді чи касаційному суді.

Вона повідомила, що в основу апеляційної скарги буде покладено те, що "суддя вийшла за межі повноважень" і "проігнорувала низку даних, на які посилався слідчий, виносячи постанову про порушення кримінальної справи".

"Якщо засідання триває до половини одинадцятої увечері, або воно триває 10,5 годин з одною 20-хвилинною перервою, то законного рішення суд не винесе за результатами такого судового рішення", - додала також адвокат.

Водночас, Теличенко вважає, що апеляційний суд є упередженим. "В тому, що апеляційний суд є упередженим, сумнівів немає, подивіться, як він працює у справі щодо Тимошенко, та й у багатьох інших справах", - сказала вона..

У коментарі газеті "День" Теличенко також зауважила, що в рішенні Печерського суду "суддя ні слова не сказала про покази Пукача".

"На даному етапі суддя взагалі не повинна оцінювати докази. Вона повинна оцінювати їх наявність або відсутність. Суддя в цьому процесі перевищила свої повноваження", - сказала адвокат.

Вона також переконана, що рішення Конституційного Суду, на яке спиралася суддя, "ухвалювалося конкретно під записи Мельниченка".

"В цьому судовому засіданні суддя повинна була дати оцінку тільки законності дій слідчого. Вона не повинна оцінювати законність дій Мельниченка", - наголосила Теличенко.

Вона повторила газеті, що Генпрокуратура передала томи справи про вбивство Гонгадзе (усього їх 99), які не стосувалися Кучми, і тим "зіграла не по закону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування