СБУ вимагає довести, що це їхні бійці зняли камеру Тимошенко

Четвер, 15 грудня 2011, 18:11

Співробітники Служби безпеки України не проводили відеозйомку в камері медсанчастини слідчого ізолятора, де перебуває екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це сказала керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, коментуючи заяву захисника Тимошенко Сергія Власенка про те, що співробітники спецслужби проводили зйомку.

"СБУ категорично заперечує інформацію, що співробітники спецслужби могли проводити таку зйомку. Це чергова фантазія пана Власенка", - цитує Остапенко "Інтерфакс-Україна".

"Це технічно неможливо, оскільки слідчі СБУ відвідують СІЗО тільки під час проведення слідчих дій, і жодного разу відеозйомка не проводилася", - зазначила вона.

Остапеко нагадала, що СІЗО є "режимним об'єктом, і кожен випадок винесення на його територію засобів відео- та аудіофіксації та комунікації реєструється документально і узгоджується з керівництвом СІЗО".

"Це легко перевірити", - підкреслила вона.

Разом з тим, Остапенко зазначила, що якщо у Власенко є якісь докази про те, що зйомка проводилася співробітником СБУ, то нехай він їх надасть спецслужбі.

"Тоді ми проведемо службову перевірку", - додала керівник прес-центру.

Як відомо, Власенко в четвер заявив, що будь-які зйомки в камері СІЗО без дозволу засудженої є незаконними, і відповідні служби повинні за це відповідати.

"Я б хотів сказати, що різниця між людьми і тваринами проходить по лінії моралі. Я впевнений в тому, що ім'я тварини в погонах, полковника СБУ, який порушував закон, буде оголошено всьому українському народу, тому що таких тварин країна повинна знати", - сказав він.

При цьому захисник зазначив, що на відео дійсно присутня Тимошенко, а також, що в даній зйомці, за його словами, є елементи монтажу.

У середу на порталі YouTube було розміщено відео, на якому показані умови утримання Тимошенко в СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News