Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вже прогнозує нові проблеми від ціни на газ

Четвер, 15 грудня 2011, 20:04

Ціна на газ у розмірі 416 доларів за тисячу кубометрів не ускладнить бюджетний процес, але може мати негативні наслідки для населення.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин у четвер, повідомляє його прес-служба.

Висока ціна на енергоносії, за його словами, "ускладнить не бюджетний процес, а життя нашим людям".

"Проблема, власне, не в ціні на газ, а в тому, наскільки цей бюджет буде складним для людей", - зазначив спікер.

При цьому керівник парламенту зауважив, що зміна прогнозу темпів зростання країни навіть у 1% "досить серйозна для України".

"Якщо ціна на газ буде нижчою, то ми з радістю переглянемо цей бюджет, бо у нас з´явиться можливість для економічного маневру до збільшення соціальних видатків", - зазначив Литвин.

При цьому він зауважив, що для фінансування додаткових соціальних виплат потрібно 2 мільярди гривень.

Спікер також нагадав, що законопроект про Державний бюджет, ухвалений парламентом у першому читанні, передбачає, що ціна на газ може перевищити 400 доларів за тисячу кубометрів.

Відповідаючи на запитання щодо можливості запровадження податку на розкіш, на офшорні рахунки, Литвин зазначив, що зараз це стає більш реальним.

"Думаю, коли це питання ставилося вчора - були певні сумніви. Сьогодні - думаю, той момент істини, коли усі слова і заклики треба реалізувати у простих, зрозумілих, прийнятних для людей рішеннях", - сказав він.

При цьому Литвин запевнив: "Все, що йтиме на допомогу, розв´язання соціальних проблем, матиме всіляке сприяння і підтримку з мого боку".

Він підкреслив, що нинішні складнощі пов´язані зі світовими процесами та економічними труднощами всередині країни.

"За таких умов усі повинні демонструвати свою солідарність, адже склалася ситуація, коли сто сімей у державі "тримають" 60% національного багатства, а на протилежному полюсі - абсолютна більшість людей. Тому рухи у цьому напрямі є абсолютно логічними і необхідними", - зазначив він.

Литвин висловив переконання у необхідності "переламати позицію тих людей, які придумуватимуть відмовки у цьому плані".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: