У міністерстві Єжеля ловлять "пиріжкових" корупціонерів

П'ятниця, 16 грудня 2011, 11:55

Керівництво Збройних сил України займається пошуком "пиріжкових" корупціонерів у лавах армії.

Про це пише газета "Дзеркало тижня. Україна".

За інформацією видання, командувач Повітряних сил генерал-полковник Сергій Онищенко в жовтні цього року вислав підлеглим військам телеграму, в якій зажадав від усіх військовослужбовців неухильно дотримуватися вимог антикорупційного законодавства.

Також генерал зажадав, щоб кожен написав на ім'я командира (начальника) рапорт: "Мені, звання-ім'я-прізвище, доведені закони про корупцію. Зобов'язуюсь неухильно виконувати вимоги антикорупційного законодавства, негайно доповідати своєму командиру (начальнику) про корупційні порушення".

Після цього начальник Військової служби правопорядку Збройних сил генерал-лейтенант Федір Макавчук дав телеграму, в якій викладені розкриті факти корупції в армії.

Видання наводить три витримки, датовані 2 листопада:

"Вінниця. Старшим помічником військового прокурора гарнізону складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення старшого сержанта-контрактника К., який на території парку військової частини займався реалізацією пиріжків домашньої випічки. Матеріали направлені до суду".

"Донецьк. Офіцером з боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Військової служби правопорядку складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення прапорщика Г., який, перебуваючи в черговій відпустці, виконував роботи з ремонту автотранспорту на СТО та отримав нагороду в сумі 100 гривень. Матеріали направлені до суду".

"Севастополь. Начальником відділення з боротьби з корупцією Севастопольського відділу Військової служби правопорядку складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення сержанта-контрактника Г., який на власному автомобілі здійснив платне пасажирське перевезення за 30 гривень без документів дозвільного характеру. Матеріали направлені до суду".

Водночас видання нагадує про кричущі факти корупції в особливо великих розмірах з боку керівництва ЗСУ, зокрема при ремонті зенітно-ракетного комплексу С-300 за 24,5 мільйони гривень, ремонту фрегата "Гетьман Сагайдачний" за 11,8 мільйони гривень і корупційній афері у сфері закупівель медичного обладнання для Міноборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...