Французька газета: Тимошенко тримали в холодній камері з комахами

П'ятниця, 16 грудня 2011, 13:01

Французьке видання "Le Point" пише, що екс-прем’єра України Юлію Тимошенко утримували в холодній, вологій камері з комахами.

Йдеться про дні кінця листопада, на один із яких припав день народження Тимошенко.

Як зазначає французьке видання, перед тим її утримували і допитували також у холодній камері з тріщинами в шибках.

"Двоє слідчих щоденно приходять до в'язниці о 14-й годині. Вони проходять до камери №242, що на 3-му поверсі, і розміщуються за столом зі стосом документів. Іноді вони йдуть вже за 1,5 години, але зазвичай – за 4 години", - йдеться у статті "Le Point" за 15 грудня.

"Протягом цього часу вони не припиняють постійно поправляти комір своїх мундирів, оскільки через тріщину у віконних шибках до кімнати площею в 16 квадратних метрів просочується морозне повітря", - продовжує видання.

"Навпроти них - 51-річна Юлія Тимошенко... Вона лежить у своєму ліжку, з розпущеним волоссям, із ковдрою, натягнутою на плечі, та в рукавичках на руках", - змальовує воно.

Автор статті зазначає, що Тимошенко допитували попри скарги її та адвокатів на погане самопочуття ув’язненої, посилаючись на дозвіл СІЗО і те, що слідчі виконують свою роботу.

"Поразка (на президентських виборах) жінки, яку охрестили "українською Жанною д'Арк" перетворюється на кошмар", - пише видання.

"Le Point" зазначає, що Тимошенко у камері вже місяць страждає від страшенного болю у спині. Посилаючись на оточення екс-прем’єра, газета пише, що раніше у лідерки опозиції бували проблеми зі спиною в подорожах, але тюремний холод погіршує її стан.

Видання цитує доньку Тимошенко: "Я їй принесла ковдри та теплого одягу, але цього недостатньо… Вона схудла на 5 кілограмів, і я боюся за її життя".

"А надто, що з‘являються якісь дивні симптоми: червоні плями розміром з монету на її руках і ногах, носова кровотеча, запаморочення і, зовсім недавно, заніміння лівої руки", - наводить слова Євгенії видання.

Газета нагадує, що о 4 ранку 23 листопада охоронці відвезли Юлію Тимошенко на обстеження до лікарні:

"Шокуюча сцена. Вони тягнуть її з собою замість всадовити у крісло-каталку. "Все нормально", - резюмують після обстеження".

"А вже два дні потому нові знущання: її переводять до іншої камери у тій же будівлі - холоднішої, з більшою вологістю і повною комах. Мета? Завадити їй почути виступи її прихильників, які прийшли під ворота в'язниці, аби відсвяткувати її день народження", - пише французька газета.

"Того ж дня вона крадькома каже своїй дочці: "Підготуй бабусю до думки, що я залишуся у в’язниці", - додає видання.

Як відомо, напередодні СІЗО розповсюдило фотографії камер, у яких перебувала чи перебуває зараз Тимошенко, які демонструють чудові умови утримання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News