ЄС укаже Януковичу на "системні проблеми", які символізує Тимошенко

П'ятниця, 16 грудня 2011, 14:55

Євросоюз у ході саміту Україна - ЄС збирається порушити питання виборчого правосуддя як системної проблеми, символом якого стала Юлія Тимошенко.

Про це повідомив офіційний представник Європейського Союзу в п'ятницю в Брюсселі, говорячи про майбутній саміт, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він стверджує, що проблема виборчого застосування правосуддя, як про це говорять "шановні міжнародні спостерігачі", в Україні є системною.

"Європейський Союз не говорить про особистості, але про системні проблеми. І Юлія Тимошенко стала символом цієї проблеми", - сказав він.

Представник ЄС стверджує, що саме це питання є "критичним" під час саміту.

"Ми плануємо висловити свою стурбованість щодо низки питань", - додав він.

За словами офіційного представника ЄС, на порядку денному саміту Україна - ЄС – низка питань як двосторонніх відносин, так і тих, що стосуються переговорів із Росією по газу, ситуації в Білорусії тощо.

"Ми будемо говорити про економіку, про поточні переговори між Україною та Росією щодо газу, про лібералізацію візового режиму, регіональну співпрацю. Це - теми саміту", - повідомив він журналістам.

Крім того, Брюссель також збирається обговорити питання майбутніх парламентських виборів в Україні, законодавчі рамки їх проведення, проблеми, зокрема, свободи ЗМІ та зборів.

"Ми будемо обговорювати Білорусію й Росію, вирішення придністровської проблеми", - перерахував питання порядку денного чиновник ЄС.

Окремо він зупинився на енергетичній темі.

"Ми будемо обговорювати енергетичні питання, реформи в цій сфері, і ми будемо говорити про переговори по газу з Росією, які тривають", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування