Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник не збирається зазіхати на посаду ректора КПІ

П'ятниця, 16 грудня 2011, 21:56

Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут" має передати у Кабінет Міністрів зміни до свого статуту.

Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник у п’ятницю на прес-конференції, передає УНІАН.

За його словами, Міносвіти вже тричі нагадувало вченій раді університету та його ректору, щоб вони привели у відповідність свій статут.

Табачник нагадав, що для цього є два шляхи: по-перше, звернутися до Кабміну, аби цей орган вніс відповідні зміни своїм рішенням, і по-друге, погодитися із загальним порядком і внести зміни за допомогою наказу Міносвіти.

Відповідаючи на запитання про те, що у КПІ стверджують, що вже півроку тому спрямували свої зміни до статуту у державні органи, Табачник сказав, що це не відповідає дійсності.

За його словами, відповідно до нового законодавства, документи треба надсилати не міністерству, а Кабінету Міністрів.

"Ніхто не збирається зазіхати на посаду ректора КПІ поготів. 20 років керує - хай ще 20 років керує. Успіхи фантастичні", - сказав Табачник.

Як відомо, 26 жовтня майже 5 тисяч студентів КПІ прийшли до Міносвіти з вимогою зустрічі з Табачником.

Акція була викликана тим, що вже півтора місяці студентський і трудовий колектив КПІ не можуть отримати відповіді від міністерства, коли буде оголошено конкурс на заміщення посади ректора КПІ і хто очолить виш з 1 листопада, коли завершується каденція діючого ректора.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: