ЦВК Росії відмовила Лімонову

Неділя, 18 грудня 2011, 11:45

ЦВК Росії відмовилася зареєструвати кандидатом у президенти РФ лідера незареєстрованої партії "Інша Росія" Едуарда Лімонова.

Про це УНІАН повідомив член виконкому "Іншої Росії" Олександр Аверін.

"На засіданні, що відбулося у неділю, Центральна виборча комісія РФ відмовилася реєструвати кандидата у президенти Едуарда Лімонова", - сказав він.

"Це – законна підстава вважати майбутні вибори президента Російської Федерації недійсними, про що ми і заявляємо", - додав Аверін.

За його словами, ЦВК зареєструвала бажаних владі кандидатів у президенти, а неугодних не зареєструвала, знайшовши для кожного свій мотив.

Аверін зазначив, що поліція заблокувала прохід до бізнес-центру готелю "Вега", де 11 грудня було орендовано зал для зборів групи на підтримку висунення Лімонова. До залу не пустили ані громадян, ані нотаріуса, збори довелося проводити на вулиці, у спеціально орендованому автобусі. 14 грудня необхідні документи були направлені до Центрвиборчкому.

За словами Аверіна, в неділю ЦВК заявила, що "до клопотання про реєстрацію групи виборців не додано протокол реєстрації членів групи виборців при проведенні зборів на підтримку самовисування кандидата".

Тим часом, у списку зданих до ЦВК документів цей протокол значиться, підкреслив він.

За інформацією ЦВК Росії, у реєстрації кандидатами у президенти було відмовлено ще двом самовисуванцям - президенту Академії геополітичних проблем генерал-полковнику Леоніду Івашову і публіцисту Борису Миронову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування