Суд не захотів реагувати на "втручання" Кузьміна у справу Луценка

Понеділок, 19 грудня 2011, 09:34

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко просить суд долучити до матеріалів кримінальної справи інтерв'ю першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

З відповідним клопотанням він звернувся в понеділок до суду, передає Ліга.

"Прошу суд долучити до матеріалів справи статті й інтерв'ю Кузьміна в ЗМІ, у яких він безпідставно називає мене злочинцем і обвинувачує у скоєнні злочинів до рішення суду", - зазначив він.

Крім цього, Луценко попросив суд прийняти окрему ухвалу на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки про вживання заходів до Кузьміна у зв'язку з порушенням ним присяги.

"Кузьмін систематично дозволяє собі і як замгенпрокурору, і як члену вищої ради юстиції втручатися в цей судовий процес. Вважаю це викликом цьому суду. Не мені, я у своїй невинності впевнений. Такі виступи до рішення суду - це виклик вам, трьом суддям, які ведуть процес", - зазначив Луценко.

Сторона прокуратури заперечила проти задоволення клопотання. Прохання Луценка винести окрему ухвалу щодо Кузьміна прокуратура назвала провокацією.

"Якщо заявляти клопотання - це провокація суду, то де ми живемо? Може, мені вже самому застрелитися? Може, видасте мені мотузку й мило в камеру, щоб я повісився? Якщо я не маю права заявляти клопотання, який сенс у цьому судовому засіданні?" - обурився Луценко.

Заслухавши думки сторін, суд відмовив у задоволенні клопотання, у той же час, вирішив направити відповідну окрему ухвалу до Генпрокуратури.

Після цього суд перейшов до допиту свідків.

"Інтерфакс-Україна" повідомляє, що Печерський райсуд відмовив Луценку в задоволенні клопотання про порушення кримінальної справи проти Кузьміна за його заяви, що порушують презумпцію невинуватості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування