У депутатів намагаються відсудити санаторій в Ялті

Понеділок, 19 грудня 2011, 13:39

Верховна рада може втратити землю під санаторієм "Нижня Ореанда" біля Ялти.

Як пише "Дело", ялтинська компанія "Пакс" оскаржує рішення Лівадійської сільради, яким місцеві депутати у серпні 2010 року відвели в користування санаторію "Нижня Ореанда" Верховної ради земельну ділянку площею 1,6 га.

Санаторій "Нижня Ореанда" - один з двох курортно-лікувальних комплексів, які перебувають на балансі Управління справами Верховної ради (іншим є санаторій "Дюльбер").

Як випливає з матеріалів судового розгляду, компанія "Пакс" оскаржує рішення лівадійських депутатів про виділення землі парламенту, оскільки в 2003 році сама уклала договір оренди зазначеної території з місцевою сільрадою.

Суд прийняв позов до розгляду, однак попередньо призначив проведення будівельно-технічної експертизи.

Фахівці мають з'ясувати, чи є тією ж земельна ділянка, яка була виділена компанії "Пакс" у 2003 році і виділена в 2010 році Верховній раді.

Санаторій "Нижня Ореанда" розташований на місці старовинного ландшафтного парку під Ялтою, який був закладений за наказом Олександра III у 1856 році.

Звідси у 1904 році була прокладена "Царська стежка" для піших прогулянок до Лівадійського палацу, літню резиденцію Ніколая II.

Тут відпочивала номенклатура СРСР і важливі гості з-за кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...