Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хотіла лежати у суді: "Ногами не піду, робіть, що хочете"

Вівторок, 20 грудня 2011, 10:05

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко категорично відмовилась від доставлення на засідання Апеляційного суду Києва, який продовжує розгляд її скарги на вирок у "газовій" справі.

Про це на засіданні суду повідомила головуюча у справі суддя Олена Сітайло, повідомляє УНІАН.

"Тимошенко категорично відмовилася від доставлення до суду й додала, що "ногами не піду, робіть, що хочете", - процитувала суддя із листа СІЗО.

За словами Сітайло, у листі також зазначається, що "протипоказань для самостійного пересування Тимошенко не має".

Також Сітайло зачитала заяву Тимошенко, в якій вона просить керівництво СІЗО доставити до суду із забезпеченням їй горизонтального положення, оскільки екс-прем’єр не може самостійно пересуватися і стояти чи сидіти більше ніж 15-20 хвилин.

У свою чергу депутат Сергій Власенко вважає, що Тимошенко не була доставлена ​​до суду з вини керівництва СІЗО.

"На сьогоднішній день з вини керівництва СІЗО Тимошенко не доставлена ​​до суду. Замість того, щоб доставити Тимошенко, яка не може самостійно пересуватися, про що ми неодноразово заявляли, керівництво СІЗО склало акт про те, що вона відмовилася встати і піти", - зазначив Власенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, в СІЗО повинні були забезпечити Тимошенко можливість бути доставленою, враховуючи її стан здоров’я.

"Коли вони зрозуміли, що не можуть доставити її в суд, тому що вона хвора, вони вирішили зачитати всі її діагнози. Це якраз та причина, чому Тимошенко відмовляється від обстеження державними лікарями. Кожна людина має право на лікарську таємницю", - додав він.

Як відомо, у вівторок захисник екс-прем’єра Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко звернулася до керівництва Київського СІЗО із заявою щодо її доставлення на засідання Апеляційного суду Києва.

Водночас джерела УНІАН повідомили, що екс-прем’єр відмовилась від участі в засіданні суду, перебуваючи в автозаку перед будівлею суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування