Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін все ще сподівається допитати Лазаренка

Вівторок, 20 грудня 2011, 16:14

Генеральна прокуратура буде добиватися допиту екс-прем'єра Павла Лазаренка на території США.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине".

"У США вже був допитаний свідок, який розповів, що гроші за усунення Щербаня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка", - сказав він.

За словами Кузьміна, мотивом вбивства стало перешкоджання з боку депутата парламенту Євгена Щербаня увійти на ринок Донецького регіону компаніям, підконтрольним Лазаренку і Тимошенко.

"Зараз для підтвердження цього нам потрібно допитати і того ж Павла Івановича. Але ми не можемо це зробити протягом року", - додав він.

"Щоб наш слідчий міг працювати на території США, він має отримати на це згоду американського уряду. Поки такої згоди немає", - зазначив прокурор.

Як повідомив Кузьмін, Генпрокуратура вже рік веде переговори про дату приїзду для проведення допиту.

"Але американська сторона під різними приводами не може визначитися. Нас туди просто не пускають", - підкреслив він.

Окрім того, Ренат Кузьмін не став стверджувати, що Юлія Тимошенко сплатила за вбивство депутата Євгена Щербаня:

"Так ми й не говоримо, що вона замовила вбивство і його сплатила. Ми говоримо про те, що нами встановлено, що гроші кілерам надійшли з рахунків Лазаренка і Тимошенко. У нас є свідчення посередника, який під час переговорів з кілером сказав: "Цю частина заплатить Юля". Ми зобов'язані перевірити ці свідчення, а нам твердять, що це політичне переслідування", - вкотре заявив Кузьмін.

Зазначимо, що розслідування "Української правди" поставило під сумнів твердження Кузьміна, що саме гроші Тимошенко призначалися і використовувалися для розрахунку з кілерами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: