"Регіони" хочуть підім'яти під себе комітет свободи слова?

Середа, 21 грудня 2011, 11:51

Партія регіонів ініціює оголошення недовіри голові парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, депутату від БЮТ Андрію Шевченку.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За словами співрозмовника, імовірно, це проводиться в рамках перерозподілу парламентських комітетів між більшістю та опозицією.

Голова комітету Андрій Шевченко підтвердив цю інформацію.

"Так, я можу це підтвердити. Члени нашого комітету попереджені і зорієнтовані на найближче засідання", - зазначив він.

За словами депутата, однією з причин ініціювання "регіоналами" недовіри може бути наближення парламентських виборів.

"Якщо ви подивитесь на порядки денних останніх засідань комітету, знайдете там і вбивства журналістів – у Києві, в Стаханові, і ситуацію в газеті "Сегодня". Ми розуміємо, що ближче до виборів, таких питань, які є політичними, може бути все більше", - наголосив Шевченко.

Депутат припустив, що таке бажання може бути спричинене прийняттям закону "Про заборону реклами тютюну", який був проголосований парламентом три місяці тому, проте досі не набув чинності.

"Як ми розуміємо, за цією темою стоять лобістські інтереси, і це (позиція комітету) теж може не подобатись", - підкреслив БЮТівець.

У випадку оголошення недовіри голові комітету з питань свободи слова та інформації його обов'язки виконуватиме перший заступник голови, "регіоналка" Олена Бондаренко.

Як зазначив Андрій Шевченко, найближче засідання комітету відбудеться в середу о 14:00.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...