Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок каже, що Луценко вчинив, як усі, тільки без фуршету й феєрверку

Середа, 21 грудня 2011, 12:11

Жодних відмінностей у підготовці і проведенні урочистостей до Дня міліції у 2008-2009 роках у порівнянні з попередніми роками не було.

Про це заявив заступник начальника адміністративно-господарського департаменту МВС Валерій Павленко на допиті у Печерському райсуді Києва у справі екс-голови МВС Юрія Луценка.

"Відмінностей при урочистих відзначеннях Дня міліції у 2008-2009 роках від попередніх абсолютно не було", - сказав він, цитує УНІАН.

Павленко зауважив, що єдиною відмінністю були відсутність фуршету, феєрверку, розміщення вітальних біг-бордів.

Разом з тим, він сказав, що договір про закупівлю квітів для урочистостей у палаці "Україна" укладався не окремо від плану урочистих подій за участю перших осіб держави, а в контексті річного договору, який було укладено з однією з юридичних осіб.

Також свідок зауважив, що на затвердження міністру план урочистостей у палаці "Україна" був поданий, як завжди, після його розроблення та ухвалення відповідними службами та департаментами МВС.

Павленко зауважив, що Луценко не мав відношення до складання цього плану, оплати оренди приміщення палацу "Україна", оскільки все це вирішувалося на рівні начальників департаментів і відповідних заступників міністра.

На запитання адвокатів екс-міністра, чому для цих заходів не можна було використати центральний клуб мистецтв МВС у Києві, Павленко відповів, що у період 2008-2009 років клуб не працював, оскільки був на ремонті, а конференц-зала міністерства не могла вмістити великої кількості людей.

Свідок також зазначив, що будь-яких незаконних вказівок ні від Луценка, ні від інших осіб за весь час, коли той очолював відомство, не отримував.

Як відомо, Луценка обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) і ч.3 ст. 365 КК (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків).

Серед іншого Генпрокуратура звинувачує екс-міністра у нецільовому використанням бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" у 2009 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування