Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: За Януковича євроінтеграції не буде

Середа, 21 грудня 2011, 15:08

Юлія Тимошенко вважає, що саміт Україна-ЄС 19 грудня став втраченою можливістю України.

Про це йдеться у коментарі Тимошенко, оприлюдненому на її сайті.

Вона зазначила, що на саміті мала бути підписана Угода про асоціацію і "розпочато важку домашню роботу з наповнення змістом" української європейської перспективи.

"Саміт Україна–ЄС, на жаль, став черговою втраченою стратегічною можливістю для оновлення і європеїзації України. Ми не набули нових друзів в ЄС і збільшили ризик того, що навіть наші сусіди можуть почати відвертатися від України", - йдеться у коментарі.

На думку Тимошенко, за півтора роки Янукович "настільки віддалив вітчизняні стандарти прав людини, правосуддя, свободи слова від європейських, що ця прірва стає майже нездоланною".

"Керівники країн ЄС, світове демократичне співтовариство били на сполох, робили усі можливі кроки назустріч, і я глибоко вдячна за таку їх позицію і намагання допомогти Україні. Але Янукович не зрозумів жодної підказки від європейських країн, не врахував волю власного народу і пожертвував майбутнім країни в угоду своїм егоїстичним інтересам, хворобливим амбіціям і особистій помсті", - зазначила вона.

На думку Тимошенко, таким чином, "влада зрадила власний народ".

"За такої влади справжньої євроінтеграції не буде. За неї можливі лише здача національних інтересів та ризик втрати незалежності де-факто. Ми, українці, маємо зробити висновки з гіркого уроку 19 грудня: від Януковича немає чого чекати добра", - написала вона.

"Наш народ має сам вирішувати свою долю і відстоювати свої інтереси. Тому європейське майбутнє України у наших з вами руках, дорогі українці, і ми його неодмінно збудуємо. Але вже без Януковича та його найближчого оточення", - додала Тимошенко.

Як відомо, під час саміту Україна-ЄС було оголошено про кінець переговорів щодо асоціації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...