Наш бюджет-2012 має ріст, хоча темпи росту сусідів скорочуються - міністр

Середа, 21 грудня 2011, 19:57

Уряд розглянув та схвалив консервативний, але збалансований і реалістичний проект Державного бюджету на 2012 рік.

Про це повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко після позачергового засідання уряду, на якому було схвалено проект бюджету на 2012 рік, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

"Уточнений макропрогноз враховує результати проведених консультацій з представниками світової спільноти. Завдяки спрямованості на розвиток, Україна зберігає помірний рівень росту ВВП в той час, як темпи росту економік найближчих європейських сусідів скорочуються", - сказав міністр.

Він підкреслив, що за скоригованим консервативним сценарієм приріст ВВП у 2012 році складатиме 3,9%, а номінальний ВВП становитиме 1,5 трильйони гривень.

Крім того, Ярошенко підкреслив, що видатки зведеного бюджету 2012 року становитимуть 461,7 мільярдів гривень.

За його словами, проект бюджету-2012 також передбачає запровадження 20% надбавки до посадового окладу для усіх педагогічних працівників.

Будуть також запроваджені виплати медичним і фармацевтичним працівникам на оздоровлення.

"Для пенсіонерів збільшиться розмір мінімальної пенсійної виплати в середньому на 10%, збільшаться на 20-30% середні розміри пенсій, збільшаться виплати інвалідам війни, дітям війни, учасникам війни та бойових дій, виплати чорнобильцям збільшаться майже удвічі", - заявив Ярошенко.

"Поряд з підтримкою соціального вектору бюджету, в наступному році суттєва увага приділятиметься створенню умов для стимулювання розвитку реального сектору економіки", - розповів міністр.

"Інвестиційний ресурс від надання податкових індульгенцій становитиме понад 45 мільярдів гривень. Загальний ресурс, який у 2012 році буде спрямований на підтримку реального сектору економіки, становитиме понад 120 мільярдів гривень", - підсумував Ярошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування