Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки діє другий арешт, Тимошенко до "зеків" не відправлять?

Четвер, 22 грудня 2011, 08:49

Юлію Тимошенко не переведуть із СІЗО до в’язниці, навіть якщо Апеляційний суд Києва підтвердить вирок у "газовій справі", доки діє досудовий арешт у справі про ЄЕСУ.

Про це заявив захисник Тимошенко Юрій Сухов агентству "Українські новини", повідомляє Ukranews.

Він зазначив, що в цьому випадку більшу силу має рішення суду, яким у відношенні Тимошенко був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а не вирок про позбавлення волі.

За словами Сухова, згідно з чинним законодавством, арештована особа може утримуватися під вартою або в СІЗО, або в карцері колонії, тобто в ізоляції від засуджених.

При цьому установу, в якій має утримуватися така особа, визначає суд.

За рішенням Шевченківського райсуду Києва від 8 грудня, яким для Тимошенко обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в рамках справи про корпорацію "Єдині енергетичні системи" "ЄЕСУ), вона повинна утримуватися в Лук'янівському СІЗО.

При цьому екс-прем'єр і так утримується в цьому СІЗО, очікуючи рішення по своїй апеляційній скарзі на вирок у справі про газові контракти з Росією від 2009 року.

Сухов переконаний, що Апеляційний суд Києва повинен скасувати як незаконний вирок Печерського райсуду Києва про 7 років позбавлення волі Тимошенко у "газовій справі".

Та й арешт Тимошенко в рамках справи ЄЕСУ, на думку Сухова, незаконний.

Як відомо, 21 грудня Апеляційний суд залишив у силі повторний арешт Тимошенко, відмовившись задовольнити апеляцію екс-прем'єра на рішення суду першої інстанції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування