Пшонка сказав випустити з СІЗО "нетяжких" арештантів

Четвер, 22 грудня 2011, 12:05

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив підлеглим переглянути доцільність утримання під вартою осіб, які перебувають у СІЗО більше двох місяців.

Про це він сказав в ході підсумкової колегії Генпрокуратури в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Всі кримінальні справи щодо осіб, які більше 2 місяців перебувають у СІЗО - навести по них порядок і відпустити людей... Всі арешти за нетяжкими злочинами взяти під контроль і роботу до кінця лютого завершити", - заявив Пшонка.

Він також доручив співробітникам Генпрокуратури в січні-лютому 2012 року відвідати всі регіональні управління відомства і проконтролювати хід роботи з цього питання.

Щодо Київського СІЗО Пшонка доручив прокурору столиці Анатолію Мельнику провести цю роботу протягом місяця.

Мельник зазначив, що столичне СІЗО переповнене ув'язненими.

За його словами, на сьогоднішній день 150 осіб в цьому слідчому ізоляторі не мають спальних місць.

Реагуючи на такі дані, генпрокурор доручив Мельнику негайно зайнятися цією проблемою і подивитися на неї "вже новим поглядом", виходячи із прийнятого парламентом і підписаного президентом закону про декриміналізацію деяких статей Кримінального кодексу.

"Сьогодні я підписую наказ про реформування управління, яке наглядає за законністю та умовами утримання в пенітенціарній службі, буде створено новий главк, буде реформування в обласних прокуратурах", - сказав Пшонка.

За його словами, цей нагляд буде здійснюватися з моменту затримання людини до утримання її в СІЗО.

Генпрокурор підкреслив, що в разі неналежної роботи співробітників органів прокуратури в цьому напрямку їм загрожує негайне звільнення вже з наступного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування