Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати відправили миротворців у Конго

Четвер, 22 грудня 2011, 17:31

Верховна Рада схвалила законопроект про направлення українського миротворчого контингенту у Конго (Африка).

"За" відповідне рішення проголосували 247 народних депутатів.

"Жодного чоловіка, який йшов би примусово, у цьому підрозділі немає", - запевнив міністр оборони Михайло Єжель, він також уточнив, що контингент перебуватиме в Конго до 30 червня 2012 року.

Документ був внесений на розгляд президентом Віктором Януковичем.

Раніше парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони рекомендував Верховній Раді відхилити законопроект №9604 про направлення українського миротворчого контингенту у Конго.

Як повідомив депутат від НУНС, глава комітету Анатолій Гриценко, цим законопроектом Янукович "знову ставить під загрозу життя українських солдат, направляючи їх туди, куди західні держави не наважуються послати своїх військових".

"Янукович дуже поспішав і підгадав реєстрацію цього законопроекту під приїзд очільників Євросоюзу на саміт Україна-ЄС. Навіть документи не встигли оформити належним чином, зокрема не вказано дату видання і номер указу президента, яким він нібито вводить у дію відповідне рішення РНБО", - сказав Гриценко.

"Зрозуміло, що ніякого засідання РНБО і ніякого обговорення цього питання не було, тепер оформлятимуть заднім числом", - заявив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування