Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко мріє про участь у виборах Андруховича, Брюховецького, Кужель…

П'ятниця, 23 грудня 2011, 11:33

Юрій Луценко виступає за максимальну співпрацю партій "Батьківщина", "Фронт змін" і "УДАР" у ході парламентської виборчої кампанії 2012 року.

Про це екс-голова МВС сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання про зміст листа Луценка до Юлії Тимошенко щодо виборчої кампанії.

"Я не належу до тих політичних діячів, які віддають перевагу публічності свого проекту ефективності спільних узгоджених дій. Тому я скажу лише, що йдеться про максимальну співпрацю трьох опозиційних сил – "Батьківщини", "Фронту змін" та УДАР, здатних подолати 5%-й бар’єр", - сказав він.

"Я пропоную також варіант необхідних суспільству гарантій неповторення війни між демократами після перемоги. Сподіваюся, що нинішні лідери не повторять помилок 2004 і 2007 років", - додав Луценко.

За його словами, спроби протиставити, "стравити між собою" опозицію вже видно.

"Щодо "Народної самооборони", то в силу очевидних причин я давно порекомендував своїм друзям визначитися зі своїм місцем у діяльності "Батьківщини", УДАР або "Фронту змін". До речі, для лідерів зазначених політичних сил це теж стане перевіркою на солідарність", - сказав Луценко.

"Якщо ми не хочемо повторення історії "тушок", важливо підтримати тих депутатів, хто не продавав переконання на аукціонах Партії регіонів", - додав він. 

На думку лідера "Народної самооборони", потрібно "змусити політбосів максимально оновити депутатський корпус – і в цьому можуть допомогти інтернет-технології". 

"Я упевнений, що включення в партійні списки В'ячеслава Брюховецького, Юрія Андруховича, Ярослава Грицака, Олександри Кужель, Сергія Грабовського, Мирослава Мариновича й інших гідних авторитетів, висунутих громадянським суспільством, не тільки змінить атмосферу виборів, але й дасть чіткий критерій вибору на користь тієї політсили, яка максимально почує це веління часу", - заявив Луценко. 

При цьому він вважає, що вибори до Верховної Ради 2012 року будуть проходити за тим же сценарієм, що й при президенті Леоніді Кучмі.

"Сценарій майбутніх парламентських виборів, як і весь сценарій Януковича, – повний рімейк Кучми. Наскільки я можу судити, ми вже пройшли найстрашніший період захвату всемогутністю за зразком 1999-2000 років. Попереду – повторення кампанії зразка 2002 року, у результаті якої країна знайде альтернативу", - вважає Луценко. 

"Щоб вискочити з порочного кола тих років, опозиції важливо запропонувати не стільки лідерів, скільки програму", - підкреслив він і додав, що опозиція має запропонувати "план демонополізації економіки, відновлення правосуддя й політичних свобод".

Луценко також погодився з Тимошенко, яка написала йому восени: "У протистоянні з Партією регіонів головне не розмір окремих опозиційних фракцій, а загальна більшість у парламенті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування