У бюджеті приховали 350 мільйонів на лікування VIP-чиновників

П'ятниця, 23 грудня 2011, 14:49

У проекті бюджету на 2012 рік зникли графи про медичне обслуговування народних депутатів та керівників органів держвлади.

На прохання спікера парламенту Володимира Литвина їх сховали в графі "надання послуг медичними установами", передає "Дело".

В розділі витрати держбюджету на 2012 рік розпорядником "Державне управління справами" не виявилося графи "стаціонарне медичне лікування народних депутатів України та керівного складу органів державної влади", а також "поліклінічне амбулаторне обслуговування народних депутатів України та керівного складу органів державної влади".

У проекті бюджету на 2012 рік передбачалося виділити на ці цілі 354 млн гривень.

У той же час у законі про державний бюджет на 2012 рік, який був проголосований Верховною радою, замість цих граф в розділі про витрати держбюджету розпорядником "Державне управління справами" з'явився новий рядок: "надання медичних послуг медичними установами".

У ній зазначено суму фінансування, аналогічну раніше заявленим витратам на медобслуговування вищих чинів держави, - ті ж 354 млн гривень.

Таким чином в Кабміні та парламенті заховали інформацію про багатомільйонні витрати на лікування VIP-чиновників.

Нагадаємо, раніше про це просив спікер парламенту Володимир Литвин.

У вересні цього року він звернувся до Кабміну з проханням прибрати слова "про народних депутатів, особливо там, де вони не мають ніякого відношення, насамперед у питаннях медичного обслуговування".

Литвин тоді навів приклад, що "до поліклініки № 1 і № 2 прикріплені 60 тисяч осіб - це і службовці, і народні, заслужені, та інше, а на першому місці написано: народні депутати, а потім, через кому, всі інші".

"І зрозуміло, що народ і так любить сильно депутатів, а, почитавши це, він готовий задавити їх в обіймах", - додав Литвин.

При цьому він закликав: "Давайте, будемо толерантними".

На санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про жертви нацистських переслідувань", та інвалідів бюджет-2012 передбачає трохи більше 100 млн гривень.

Нагадаємо, при ухваленні бюджету у прикінцевих положеннях було призупинено дію статті щодо виплати матеріальної допомоги, безкоштовного проїзду, медичного лікування колишніх депутатів, депутатів, які виходять на пенсію або при достроковому припиненні повноважень.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування