Янукович боїться, що його отруять, бо таке вже траплялось?

П'ятниця, 23 грудня 2011, 17:12

Президент Віктор Янукович ще з часів свого губернаторства над Донеччиною боїться, що його отруять.

Про це розповів народний депутат Тарас Чорновіл в інтерв'ю "Обкому", датованому ще 2010 роком, проте раніше не публікованому.

Депутат розказав, що цей страх, за словами самого Януковича, пов'язаний з часами, коли той ще був губернатором Донецької області.

"Коли він був губернатором, його хотіли вбити. Я відразу скажу, що я не можу це ані перевірити, ані спростувати, - але він говорив, що його тоді дуже жорстоко отруїли, і температура в нього була вже далеко за 40, і він вже відчував, що вмирає, коли якийсь лікар, якому він особливо вірив, його тоді відкачав. Робили промивання крові, були ще якісь способи – але його тоді врятували. І після того оцей спогад у нього завжди існував", - розповів Чорновіл.

Саме тому, за словами депутата, Янукович завжди ставився до свого харчування з особливою пересторогою. В готелі у Швеції, на відміну від усіх постояльців, він відмовився пити воду з-під крану, забажавши бутильованої "Евіан".

"В готелі не було "Евіану" і взагалі, в принципі, ніякої бутильованої води не було. Довго і нудно шукали - і таки десь знайшли пару пляшок. І вже на наступний сніданок цей "Евіан" був привезений – вочевидь охороною – у достатній кількості", - зазначив депутат.

Разом з тим, Чорновіл підкреслив, що Януковича у поїздках завжди супроводжують один чи два офіціанти, які готують персонально для президента.

"У ресторані готують їжу, всім подають пиво, якісь відбивні, печену курку… у Януковича, як правило, це було достатньо дієтично: якесь відварене м`ясо, ще щось. Але йому завжди підносили їжу свої офіціанти, і їв він завжди окремо і завжди інше", - зауважив Чорновіл.

Як відомо, у четвер під час річної підсумкової прес-конференції Віктор Янукович відмовився вживати мінералку, запропоновану йому організаторами. Натомість президент під столом налив собі британську воду, вартість якої складає близько 13 гривень за пляшку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування