Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітинг у Москві зібрав навіть більше людей, ніж 10 грудня

Субота, 24 грудня 2011, 13:44

У мітингу на проспекті Сахарова в Москві, за оцінками організаторів, беруть участь 120 тисяч чоловік.

"Я зараз хочу спеціально зробити повідомлення для преси і для учасників. Нас сюди зараз прийшло 120 тисяч", - повідомив з трибуни мітингу один з організаторів і співведучий Володимир Рижков.

Водночас один з лідерів опозиційного руху Борис Нємцов оцінив чисельність присутніх приблизно в 100 тисяч чоловік. "Це набагато більше, ніж на Болотній", - сказав Нємцов.

Він також закликав провести новий масовий мітинг в Москві в лютому 2012 року.

Разом з тим, у прес-службі ГУ МВС Росії по Москві "Інтерфаксу" повідомили, що максимальна кількість учасників мітингу за чесні вибори на проспекті Сахарова склала 29 тисяч осіб.

"На піку мітингу на проспекті Академіка Сахарова були присутні близько 29 тисяч чоловік", - сказали в прес-службі.

Там додали, що станом на 15:20 мск приплив учасників заходу зрівнявся з кількістю людей, які його залишають.

На сайті радіостанції "Ехо Москви" ведеться пряма трансляція з мітингу.

Як повідомляє радіостанція, на мітингу були помічені колишній міністр фінансів Олексій Кудрін, бізнесмен Михайло Прохоров.

Зі сцени виступили опозиційні лідери Борис Нємцов, Гаррі Каспаров, блогер Олексій Навальний, телеведуча Ксенія Собчак.

Також було передано кілька відеозвернень, в тому числі, журналіста Леоніда Парфьонова та координатора Лівого Фронту Сергія Удальцова.

Організатори мітингу підготували проект резолюції з вимогою нових парламентських виборів і відставки голови ЦВК Володимира Чурова.

У проекті резолюції йдеться, що влада не виконала вимоги мітингу на Болотній площі 10 грудня.

Учасники мітингу також мають намір вимагати "реєстрації опозиційних партій, прийняття демократичного законодавства про партії та вибори - не пізніше лютого 2012 року.

"Учасники мітингу вирішили створити "Московське об'єднання виборців" для розслідування порушень та контролю над виборами, скоординувати роботу спостерігачів по всій країні", - йдеться в проекті резолюції.

Опозиціонери під час мітингу на Болотній площі 10 грудня називали різні дані від 50 до 80 тисяч осіб. За даними МВС, на ньому були присутні 25 тисяч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...