Мітинг на Сахарова пройшов спокійно

Субота, 24 грудня 2011, 15:37

Учасники мітингу на московському проспекті Академіка Сахарова затвердили резолюцію з вимогою нових парламентських виборів і відставки голови ЦВК Володимира Чурова.

На мітингу було заявлено, що влада не виконала вимоги мітингу на Болотній площі 10 грудня.

Мітинг на проспекті Сахарова завершився додаванням до резолюції, яка була прийнята на Болотній площі, двох нових пунктів, передає Бі-Бі-Сі.

Один пункт стосується створення об'єднання виборців для розслідування порушень на виборах, інший містить заклик до жителів країни "не віддати Володимиру Путіну жодного голосу на виборах 4 березня 2012".

У мітингу взяв участь колишній міністр фінансів Олексій Кудрін, який запропонував внести в резолюцію вимогу про проведення позачергових президентських виборів.

У той же час, у прес-службі ГУ МВС Росії по Москві "Інтерфаксу" повідомили, що поліція в повному обсязі забезпечила правопорядок на мітингу в центрі столиці.

"Столична поліція в повному обсязі забезпечила громадський порядок і безпеку на мітингу на проспекті Академіка Сахарова, в якому взяли участь до 30 тисяч чоловік. Висвітлювали захід понад 700 представників ЗМІ", - сказали в прес-службі.

Там зазначили, що співробітники поліції були змушені втрутитися тільки один раз на прохання керівників мітингу, коли члени націоналістичних організацій спробували прорватися на сцену.

"В цілому захід пройшов без пригод, ніхто не затриманий", - відзначили в прес-службі.

За час проведення мітингу опозиції за чесні вибори на проспекті Сахарова жодна людина не зверталася за медичною допомогою.

Самі організатори мітингу зі сцени повідомляли, що в ньому бере участь більше 120 тисяч чоловік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування