Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернівцях Москаля стягнули з трибуни облради

Субота, 24 грудня 2011, 17:49

На засіданні сесії Чернівецької облради в суботу депутати більшості відмовилися надати слово нардепу від НУ-НС Геннадію Москалю.

Як передає УНІАН, у порядку денному сесії був розгляд питання про бюджет області на 2012 рік, програма соціально-економічного розвитку Буковини на наступний рік та останнім питанням – вибори нового голови обласної ради.

Москаль приїхав на сесію як запрошений фракцією "Фронт змін" гість.

Коли він вийшов на трибуну, у залі почали лунати свист, крики, незадоволення представників фракції Партії регіонів, після чого із залу до трибуни підійшов керівник фракції ПР, перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць, який почав за поли піджака та рукави стягувати Москаля з трибуни.

Обурений народний депутат залишив сесійну залу.

Після гострих суперечок депутати більшості погодилися надати слово народному депутатові, у коридорі його почав вмовляти виступити депутат-"регіонал", начальник УМВС України в Чернівецькій області Микола Харабара, однак Москаль відмовився повернутися до зали.

Після цього сесію покинули три опозиційні фракції – "Фронту змін", ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", які висловили протест проти "закриття рота" народному депутатові-опозиціонеру, а також проти того, що в порядок денний сесії питання обрання голови Чернівецької облради було винесено останнім, 59-м питанням.

Згодом на терміновій прес-конференції в обласному офісі "Фронту змін" Москаль висловив своє обурення діями буковинських "регіоналів".

"Мене стягнули з трибуни, бо боялись, що я на цифрах доведу – Чернівецька область банкрут і на 90% дотаційна. Я хотів запитати, чому області не має звідки брати кошти на свій розвиток, водночас Чернівецька обласна митниця третя в Україні за корупцією після Одеської та Львівської", - заявив депутат.

За його словами, запропонований проект бюджету Буковини "не можна приймати в будь-якому разі, бо це зашморг на шиї кожного буковинця", а будь-яке рішення, яке буде прийняте на цій сесії без легітимного голови обласної ради, не має жодної юридичної сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування