Екс-посол в Білорусі: треба було відкликати посла через FEMEN

Субота, 24 грудня 2011, 20:09

Офіційний Київ мав більш рішуче відреагувати на інцидент з активістками FEMEN в Білорусі.

Таку думку висловив виданню "Дзеркало тижня. Україна" колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

За його словами, Україна нічого не зробила для того, щоб в Білорусі з українськими громадянами більше ніколи не повторювалися подібні інциденти, хоча могла зробити чимало.

Перш за все, на думку Безсмертного, мала прозвучати жорстка заяву українського МЗС, а далі наш посол в Білорусі повинен був вжити заходів, які сприяли б пошуку зниклих українських громадян.

Нарешті, Київ міг би знизити рівень свого представництва в Мінську, відкликавши для консультацій посла.

"На ці дії МЗС України не повинно впливати те, чим займалися в Білорусі активістки FEMEN. Вони - українські громадяни, а в Білорусі в минулому безслідно зникли опоненти президента. Наша країна повинна була миттєво заявити про підтримку своїх громадян", - говорить Безсмертний.

Прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Олександр Дікусаров лише заявив: "Українські дипломати в Мінську постійно контактують з компетентними органами Білорусі для отримання інформації".

Після виявлення дівчат він повідомив, що "наш дипломат вже зустрівся з трьома громадянками України, у них немає жодних скарг на здоров'я, почувають себе задовільно".

За інформацією ZN.UA, український МЗС все ж "зобразив необхідний формальний тілорух, відправивши відповідну ноту до Мінська".

Але сумнівно, що Київ буде чинити тиск на білоруську сторону, домагаючись проведення повноцінного розслідування цієї історії і покарання винних, відзначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування