Кужель не дали зареєструвати свою організацію

Вівторок, 27 грудня 2011, 09:43

Державна реєстраційна служба відмовила в легалізації Всеукраїнської громадської організації "Громадянський опір", створеної Олександрою Кужель .

Про це вона написала у своєму "Facebook".

Причина, зазначена в офіційній відмові – основна мета діяльності організації не узгоджується зі ст.3 ЗУ "Про об'єднання громадян", якою установлено, що громадська організація є об'єднанням громадян для задоволення і захисту своїх законних інтересів.

"У зв'язку з цим приходять на пам'ять слова Бориса Акуніна "Щось зовсім у них, бідних, чума з креативом". Тим більше, що служба за законом, яку вона так свято шанує, не має на відмову ніяких прав", - прокоментувала відмову Кужель.

"В Україні право на існування, мабуть, мають лише громадські організації "Кедр" (адреса прописки — "Межигір'я"), які одержують майже дев'ять тисяч гектарів заповідної землі у Великій Алушті. У "Кедра" і ним подібним основна мета діяльності знаходиться в повній відповідності з тієї, котру вказує держслужба реєстрації – вони створені дійсно для задоволення своїх інтересів", - відзначила політик.

"Офіційно заявляємо владі в особі заступника голови державної реєстраційної служби І.А.Кухаренка - наші документи "Громадянського опору" цілком відповідають вимогам українського законодавства і ми легалізовані з моменту подачі письмового повідомлення, з 18 листопада 2011 року", - почеркнула вона.

"І ще: стан громадянського суспільства визначає долі політичних режимів, і ніякі тупі заборони не змінять долю режиму нинішнього", - відзначила Кужель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування