Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко ще сподівається на компроміс з Росією

Вівторок, 27 грудня 2011, 11:10

Компроміс у газових переговорах з Росією буде знайдено, заявляє міністр енергетики Юрій Бойко.

"Я вважаю що компроміс ми знайдемо. З 15 січня ми домовилися проводити наступний раунд переговорів", - сказав міністр, повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

При цьому Бойко наголосив, що принципова позиція президента Віктора Януковича щодо співпраці у газовій сфері – створення моделі на паритетних засадах із збереженням національних інтересів України.

"Є принципова позиція президента, яка лежить в основі всіх переговорів. По-перше: ми готові створювати модель з нашими партнерами на паритетних умовах і з урахуванням наших національних інтересів. По-друге: ми будемо вести переговори стільки, скільки потрібно, щоб наші державні інтереси відстояти, і позиція президента була втілена в життя", - сказав міністр.

Бойко додав, що російська сторона вже пересвідчилась у принциповості позиції української сторони у переговорах.

Він також сказав, що за попереднього уряду був підписаний вкрай невигідний для України газовий контракт.

"Ті, хто підписував, взагалі не розуміли, що вони підписували. Практично підписували ту редакцію, яку надали, не вникаючи в подробиці. Через цей контракт вже два роки трясе всю країну", - сказав міністр.

Як відомо, Україна, яка до останнього сподівалася на зниження ціни на російський газ, визнала, нарешті, провал газових переговорів з Росією і прийняла 22 грудня державний бюджет на 2012 рік з урахуванням рекордно високої ціни на газ у розмірі 416 доларів за тисячу кубометрів.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування