Литвин сподівався, що вирок Тимошенко пом'якшать

Вівторок, 27 грудня 2011, 13:14

Рішення Європейського суду з прав людини обов'язкове для виконання будь-якою країною, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок у Новоград-Волинському (Житомирська обл.), коментуючи наміри опозиції оскаржити вирок відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко по "газовій справі" у Європейському суді з прав людини.

"Рішення Європейського суду для будь-якої цивілізованої країни обов'язкове для виконання", - заявив він

Литвин також думав, що Апеляційний суд Києва пом'якшить Тимошенко вирок по "газовій справі".

"Я думав, що вирок буде або пом'якшений, або буде застосована інша форма. На мій погляд, для цього й була апеляція", - сказав він.

Як повідомлялося, у п'ятницю Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, по якому Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Рішення суду про законність повторного арешту екс-прем'єра не підлягає касаційному оскарженню.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що рішення Апеляційного суду буде оскаржене у Європейському суді з прав людини.

Захист Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок по "газовій справі" до ЄСПЛ, минаючи касаційне оскарження в Україні.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування