Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідки у справі Луценка знову стають на його бік

Вівторок, 27 грудня 2011, 13:52

Печерський райсуд Києва допитав у справі Юрія Луценка двох свідків, які назвали дії екс-міністра внутрішніх справ у відношенні його водія законними.

Після допиту пенсіонера Віктора Дорошенка та екс-заступниці голови МВС Лідії Поречкіної суд оголосив перерву в засіданні до 11 січня 2012 року, повідомляє сайт "Народної самооборони".

Дорошенко в ході досудового слідства свідок повідомляв, що наказ про прийняття на роботу водія Луценка Леоніда Приступлюка був незаконним – а в суді він сказав, що не бачив жодного разу цей наказ, але вважає, що підсудний мав право його видавати.

Після допиту Дорошенка адвокатом підсудного Ігорем Фоміним, свідок повідомив, що основними просить вважати його відповіді, дані 27 грудня в суді.

Після перерви суд допитав 52-го свідка у справі Луценка Лідію Поречкіну. Вона повідомила, що займала посаду заступника міністра з липня 2005 по грудень 2006 року, займалася фінансовими питаннями, а також будівництвом житла для співробітників МВС.

Поречкіна зазначила, що не може бути об'єктивним свідком у питанні прийняття Приступлюка на роботу, бо "не працювала тоді в МВС", а може свідчити лише про виділення житла Приступлюку.

За її даними, квартира, яку отримав Приступлюк, - як і всі квартири, які виділялися працівникам внутрішніх справ, - була власністю мерії Києва і не могла належати МВС.

"Службова квартира в даному порядку, про який йде мова, могла виділятися і міністром, тому що вона не дається у власність", - зазначила Поречкіна.

При цьому свідок підкреслила, що питання передачі квартири у власність розглядає Центральна житлова комісія.

"Квартира Приступлюку виділялася виключно в службових цілях і використовувалася вона в службових цілях", - сказала Поречкіна.

"Народна самооборона" нагадує, що Приступлюку через деякий час поміняли житло з Дарницького району столиці на квартиру в центрі Києва.

Поречкіна також заявила: "На мене ніхто не тиснув, мені ніхто не дзвонив і з захистом Луценка я не зустрічалася".

Вона також запевнила, що не отримувала незаконних вказівок від Луценка чи від його імені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування