Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко сподівається, що у Придністров'ї будуть захищати права українців

Четвер, 29 грудня 2011, 11:49

Київ очікує, що вибори, які відбулися у Придністровському регіоні, відкриють хороші перспективи для прискорення переговорів між Кишиневом і Тирасполем.

"Нещодавні вибори в Придністров'ї відкривають гарні перспективи для прискорення переговірного процесу, спрощення пошуку прийнятних для обох сторін рішень", - сказав Грищенко в інтерв'ю "Інтерфакс".

При цьому міністр упевнений у тому, що українські національні інтереси, у тому числі в частині захисту прав українців у Придністровському регіоні Республіки Молдова, будуть належним чином враховані новим керівництвом у Тирасполі, що має давні зв'язки з Україною.

За словами Грищенка, українська дипломатія зробила дуже багато цього року для того, щоб переговірний процес у форматі "5+2" був відновлений.

"Не буде перебільшенням сказати, що саме наш голос був вирішальним у тому, що політики в Кишиневі й Тирасполі відновили спілкування на належному рівні", - зазначив глава МЗС України.

25 грудня в Придністров'ї пройшов другий тур виборів президента цієї невизнаної республіки. Переможцем оголошений кандидат від опозиції Євгеній Шевчук.

Офіційні переговори по придністровському врегулюванню у форматі "5+2" були відновлені восени поточного року. Українська сторона виступає за надання Придністров'ю особливого правового статусу в складі Молдови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування