Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко вірить, що до 2014 можуть з'явитися шанси на скасування віз із Європою

Четвер, 29 грудня 2011, 12:10

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що до 2014 року можна буде говорити про шанси на безвізовий режим з Європою.

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс.

Підсумком саміту Україна - ЄС 19 грудня він назвав визнання Європою успішного виконання українською стороною першого етапу Плану дій по досягненню безвізового режиму.

"Це в тому числі й підтвердження дієздатності нинішньої влади... Саме наша здатність за останні півтора роки серйозно просунутися у розв'язанні згаданих питань і дозволила спочатку підписати План дій, а потім і визнати успіх першого етапу його реалізації", - сказав він.

"Тож думаю, до 2014 року ми будемо мати реальні шанси претендувати на безвізовий режим", - сказав Грищенко.

Він зазначив, що поки українська сторона зосередилася на лібералізації процедур у рамках діючого візового режиму.

"Зокрема, ми домовилися, що навесні підпишемо угоду, що спростить одержання довгострокових багаторазових віз для представників громадських і релігійних організацій, установить контроль над візовими посередниками, дозволить людям, що приїжджають у Київ здалеку, претендувати на термінове (протягом 3 днів) оформлення документів. Буде низка й інших положень, які спростять життя туристам, бізнесменам, журналістам", - повідомив глава МЗС.

Крім того, за його словами, Київ став суворо стежити за дотриманням консульствами й консульськими відділами європейських посольств положень двосторонніх угод і візового кодексу ЄС.

"Саме залежно від якості роботи з нашими громадянами ми калібруємо наше відношення до акредитованих в Україні послів, консулів і інших дипломатичних представників країн-членів ЄС", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування