"Батьківщина" вимагатиме від Європи санкцій

Четвер, 29 грудня 2011, 13:52

"Батьківщина" вимагатиме включення рекомендацій ЄС про введення санкцій проти деяких суддів і прокурорів через справу Тимошенко.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови "Батьківщини", колишній віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря, передають Українські новини.

Так партія хоче, щоб ці рекомендації були включені під час заслуховування доповіді моніторингового комітету Ради Європи наприкінці січня 2012 року на сесії ПАРЄ.

"Ми будемо домагатися того, щоб у цій доповіді під час підготовки остаточного варіанту резолюції також було підкреслено необхідність введення санкцій проти представників режиму... Санкцій не проти України, а проти представників режиму, тобто прокурорів і суддів", - сказав він.

Немиря зазначив, що недавно центр політичного аналізу "Європейська рада з питань зовнішньої політики" опублікував доповідь під назвою "Україна після вердикту Тимошенко".

Зі слів політика, у цій доповіді вперше рекомендується керівництву Євросоюзу застосувати алгоритм і спосіб введення санкцій проти суддів і прокурорів, які брали участь у винесенні вироку Тимошенко.

"У доповіді згадується одна із країн, які вже розглядають можливість таких санкцій", - додав Немиря.

Разом з цим він зазначив, що санкції проти української влади можуть бути уведені як у двосторонньому порядку - конкретною країною-членом ЄС, - так і Євросоюзом у цілому.

Як повідомляло агентство, ПАРЄ має намір обговорити справи проти українських вищих екс-чиновників на дебатах у січні.

Повну доповідь про Україну буде підготовлено у 2013 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування