Підозрювані вже зізнаються в нападі на донецький банк

Субота, 31 грудня 2011, 09:34

Співробітники міліції затримали двох підозрюваних у скоєнні пограбування відділення "Приватбанку" в Донецьку, при якому було вбито 5 людей.

"Затримано двох підозрюваних. Вони дають свідчення" - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу начальник відділу зі зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук.

За його словами, після того, як було скоєно цей злочин, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко створив посилену слідчо-оперативну групу, яку очолив начальник департаменту карного розшуку МВС Василь Паскал і начальник Донецької обласної міліції Віктор Дубовик.

Уже в день скоєння злочину був затриманий один з підозрюваних. Згодом затримали й другого підозрюваного.

"Вони вже дають свідчення, які підтверджуються речовими доказами, показаннями свідків", - підкреслив Поліщук.

За його словами, по розкриттю злочину працювали 18 слідчих, більше 500 співробітників міліції, які організовували перекриття доріг, охорону інших фінансових установ, поквартирний обхід та інші заходи.

Як стало відомо працівникам міліції, зловмисники прибули до банку з метою заволодіти грошима.

Коли працівниця банку натиснула кнопку тривожного виклику і кнопку звукової сигналізації "Ревун", нападники "в паніці від звуку" почали стріляти, а потім зникли з місця злочину, навіть не взявши у співробітників банку наявну в них дуже велику суму грошей.

Що стосується версії, яка раніше відпрацьовувалася міліцією, про те, що до скоєння злочину причетний колишній співробітник банку, то вона не підтвердилася. "Один із затриманих мав відношення до встановлення сигналізації в банку", - сказав Поліщук.

Разом з тим, у прес-службі "Приватбанку" також повідомили, що затримані за підозрою у збройному нападі на відділення банку в Донецьку не були співробітниками цієї фінансової установи.

"Затримані працювали у фірмі "Явір", одній з підрядних фірм, задіяних у ремонтних роботах в цьому відділенні", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося, спроба пограбування відділення Приватбанку в центрі Донецька сталася в четвер близько 15.00. Грабіжники вбили 5 людей. За повідомленням прес-служби банку, всі загиблі - співробітники установи. У МВС України уточнили, що один із загиблих - співробітник приватної охоронної фірми.

За інформацією "5 каналу", зловмисники не взяли грошей, зникла лише відеокамера спостереження.

Приватбанк пообіцяв нагороду в 1 мільйон гривень за інформацію, яка допоможе розкрити злочин.

У п'ятницю в Донецьку загальноміський траур за загиблими в банку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування