Рада не продовжила мораторій на продаж землі на рік

П'ятниця, 9 грудня 2011, 14:08

Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж землі сільгосппризначення до 2013 року.

Тільки 32 депутати віддали голоси за відповідний проект змін у пункти 14 і 15 розділу 10 "Перехідні положення земельного кодексу України щодо строків продажу земельних ділянок" БЮТівця Володимира Яворівського (№9014).

Голова Верховної Ради Володимир Литвин після голосування доручив профільному комітету з питань АПК підготувати аналогічний законопроект для того, щоб прийняти його до Нового року, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Раніше Литвин заявляв, що необхідно буде окремо ухвалити рішення щодо продовження мораторію на продаж землі сільгосппризначення, щоб "меткі люди не скористалися паузою між закінченням терміну дії мораторію 1 січня 2012 року й набуттям чинності законом про ринок земель, який передбачає продовження мораторію, але може бути прийнятий у цілому через декілька тижнів після нового року". 

Як відомо, 9 грудня депутати більшості ухвалили в першому читанні законопроект "Про ринок землі" (№ 9001-д). Цей документ передбачає введення ринку землі не раніше 2013 року.

У випадку його ухвалення в цілому, закон "Про ринок землі" набуде чинності з 1 січня 2013 року, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Поки мораторій на продаж землі в Україні діє до 1 січня 2012 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News