Депутати залишили самогон поза законом

Вівторок, 10 січня 2012, 17:33

Верховна Рада відмовилася дозволити самогоноваріння без мети збуту.

За відповідний проект закону у першому читанні проголосувало 35 депутатів при мінімально необхідних 226, передає Ukranews.

Рада відмовилася виключити з Кодексу про адміністративні правопорушення статтю 176, яка передбачає штраф 51-170 гривень за виготовлення або зберігання без збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва.

 Стаття також передбачає штраф за виготовлення або зберігання самогонних апаратів.

Автор законопроекту - депутат від Партії регіонів Олег Надоша - мотивував свою ініціативу тим, що питання про заборону чи дозвіл самогоноваріння обговорюється багато років, але практика показує, що будь-які заборони такої діяльності є марними.

На його думку, держава не повинна обмежувати право людини виробляти з продуктів своєї праці алкогольні напої виключно для свого вжитку, так як вона може користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб.

Як повідомлялося, в квітні 2010 року депутат від Партії регіонів Василь Чуднов запропонував парламенту посилити відповідальність за самогоноваріння, проте законопроект був пізніше відкликаний.

Зазначимо, що регіонали також зареєстрували законопроект, що забороняє розпивання алкоголю на вулицях, у парках, скверах та в під'їздах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування