Скільки бюджет отримав від Януковича за "Межигір'я" - тепер конфіденційна інформація

Вівторок, 10 січня 2012, 20:24

Суд відмовив у задоволенні позову "Української правди" до Вишгородської райадміністрації щодо оприлюднення ціни, яку заплатив державі Віктор Янукович за земельну ділянку в "Межигір'ї".

Відповідне рішення ухвалив суддя Київського окружного адміністративного суду Віталій Щавінський.

"Суд вважає, що Вишгородською районною адміністрацією правомірно відмовлено позивачу у наданні інформації. Суд постановив: у задоволенні позову відмовити", - ідеться в рішенні суду.

Суд прирівняв до "конфіденційної" інформацію про ціну земельної ділянки, яку Янукович придбав у держави на території "Межигір'я".

"Судом встановлено, що позивач ("Українська правда") не отримувала згоду у Януковича В.Ф. на збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про нього", - ідеться в рішенні суду.

"Судом не може ставитися під сумнів юридичне право позивача на доступ до публічної інформації. В той же час це право позивача не може реалізовуватися шляхом порушення конституційного права третьої особи на недопустимість збирання та поширення конфіденційної інформації щодо нього", - також сказано в рішенні суду.

"Можливість отримання інформації про особу, в тому числі і публічну, без її згоди обумовлюється не свавіллям інших осіб чи органів державної влади, а може бути реалізована у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", - зазначається в рішенні суду.

Як відомо, "Українська правда" позивалася до Вишгородської райадміністрації після відмови тієї надати договір купівлі-продажу Януковичем земельної ділянки в "Межигір'ї"

"Українська правда" неодноразово зверталася до Вишгородської РДА із запитом на підставі закону "Про доступ до публічної інформації" повідомити, за якою ціною Янукович викупив у держави протягом 2010 року земельну ділянку площею 1,76 га всередині "Межигір'я".

Як відомо, саме ця ділянка належить безпосередньо Януковичу. Решта 135 гектарів "Межигір'я" знаходиться в оренді у підставних структур - фірми "Танталіт" і благодійного фонду "Відродження України".

У зв'язку з відмовою суду першої інстанції в задоволенні позову "Українська правда" подала апеляцію на дане рішення.

Юридичну допомогу "Українській правді" в цьому процесі надає "Інститут медіа-права".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування