Литвин розповів, що має зробити Рада для реформ

Середа, 11 січня 2012, 19:15

Для реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки парламент має прийняти мінімум 130 законів.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин, виступаючи у середу на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням президента Віктора Януковича.

Під час засідання були підведені підсумки виконання Національного плану дій на 2011 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки та обговорені завдання на 2012 рік у рамках цієї програми.

Литвин уточнив, що, за його підрахунками, для реалізації цього важливого документу парламент має прийняти мінімум 130 законів, зазначивши, що, "очевидно, у процесі роботи цей показник збільшиться".

Робота над впровадженням Програми економічних реформ, підкреслив Литвин, є вкрай складною.

У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості ретельної підготовки і супроводу законопроектів, зауваживши, що "до останнього часу частина з них приймалася на ентузіазмі, і більшість діяла за принципом: треба прийняти, бо цей документ лежить у площині завдань реформування країни".

"Виконавча влада значну частину уваги приділяла і приділяє питанням подолання наслідків фінансово-економічної кризи, а відтак дуже мало часу залишається для належного відпрацювання законів", - сказав він.

"Відповідно, збільшилася кількість обґрунтованих вето президента, що дає додаткові підстави для критики з боку опозиції", - цитує Литвина його прес-служба.

Спікер також зауважив, що з огляду на виборчу кампанію, яка відбудеться цього року, "питання якості законопроектів є й питанням значною мірою майбутніх результатів виборів", і з огляду на це у сесійній залі "домінуватимуть критичні підходи до будь-яких документів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування