Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не Януковичем єдиним: президент Угорщини сплагіатив дисертацію

Четвер, 12 січня 2012, 11:45

Докторська дисертація президента Угорщини Пала Шмітта була списана з роботи болгарського вченого, вважає угорський журнал HGV.

Йдеться про роботу "Аналіз програми сучасних Олімпійських ігор", яку Шміттт захистив у 1992 році в Угорському університеті фізкультури, пише Lenta.ru.

Вивчивши публікацію Шмітта, угорське видання дійшло висновку, що переважною частиною робота була списана з дисертації, захищеної в 1987 році в Лозанні колишнім членом Міжнародного олімпійського комітету Миколою Георгієвим.

Та робота, написана французькою мовою, називалася "Аналіз олімпійської програми". Як вважає видання, її зміст, перекладений на угорську мову, склав 180 із 215 сторінок дисертації Шмітта (понад 80%).

У бібліографії дисертації Шмітта робота Георгієва зазначена, однак жодного посилання в тексті на неї не дано. Дисертації була дана найвища оцінка.

Представник президента Угорщини вже заявив про необґрунтованість звинувачень HGV, повідомила Agence France-Presse.

Пал Шмітт свого часу був пов’язаний зі спортом і проведенням Олімпійських ігор.

У 1968 і 1972 він виграв олімпійське золото у фехтуванні на шпагах. Пізніше він був членом Міжнародного олімпійського комітету.

За даними HGV, Георгієва, який також працював у МОК, Шмітт знав особисто. У 2005 році Георгієв помер.

У 2011 році схожий скандал спалахнув у Німеччині. Тоді в плагіаті при написанні докторської дисертації звинуватили Карла-Теодора цу Гуттенберга, який обіймав на той час посаду міністра оборони.

Сам він факт підробки роботи заперечував, однак за підсумками розслідування, проведеного вузом, де політик захищав дисертацію, він був позбавлений наукового ступеню. Незабаром після цього цу Гуттенберг покинув посаду міністра.

Як відомо, чинний президент України Віктор Янукович був викритий журналістами в плагіаті при виданні своєї книги "Opportunity Ukraine".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування