Янукович вніс у Раду новий Кримінально-процесуальний кодекс

Четвер, 12 січня 2012, 12:34

В Адміністрації президента прогнозують, що Верховна Рада ухвалить нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу в лютому.

Про це заявив радник президента - керівник головного управління Адміністрації президента з питань судоустрою Андрій Портнов на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

За його словами, у четвер президент Віктор Янукович вніс цей законопроект у парламент як першочерговий.

Його розробка – міжнародне зобов'язання України, яке вона взяла на себе в 1995 році.

Проект пройшов експертизу міжнародних експертів, зокрема генерального директорату з питань правосуддя та захисту людської гідності Європейського Союзу.

Портнов зазначив, що при розробці нового проекту кодексу враховано 95-98% зауважень європейських експертів.

Він розповів, що єдине невраховане зауваження стосується тимчасових повноважень слідчих прокуратури за окремими категоріями справ.

Адміністрація президента очікує, що на початку лютого парламент ухвалить нову редакцію кодексу в першому читанні, до кінця лютого – у другому, і на початку березня її запропонують на підпис Януковичу.

У законопроекті передбачено, що він набуде чинності через 6 місяців після ухвалення.

За словами Портнова, європейські експерти пропонували, щоб проект набув чинності через 2 роки, мотивуючи необхідністю навчання слідчих, прокурорів і суддів, однак в Адміністрації президента вважають, що реформу затягувати не можна.

Раніше Янукович висловлював сподівання, що Верховна Рада ухвалить новий Кримінально-процесуальний кодекс в 2011 році після його оцінювання Європейською комісією "За демократію через право" ("Венеціанською комісією").

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування