Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МВС "проїдає" майже всі кошти, ще й шле служак заробляти "на стороні"

Четвер, 12 січня 2012, 14:17

Міністерству внутрішніх справ не вистачає коштів на нормальне функціонування і забезпечення особового складу усім необхідним.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

Проведений відомством аудит ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності внутрішніх військ МВС, виявив: "Незважаючи на надані внутрішнім військам у 2010 і 2011 роках фінансові ресурси в сумі 2,2 млрд. грн., так і не було створено достатньо мобільного, оптимального за чисельністю військового формування".

"Фактично, існуюча на сьогодні система внутрішніх військ МВС України залишається нереформованою, громіздкою і обтяжливою для державного бюджету, а низький рівень їх технічної оснащеності і забезпеченості значно ускладнює виконання покладених на них завдань", - сказано в повідомленні.

Аудитори зазначили, що у внутрішніх військах не вдалося запровадити нову організаційну структуру, перейти на комплектування військовослужбовцями за контрактом, переоснастити підрозділи сучасною зброєю і технікою, укомплектувати їх матеріально-технічними засобами, забезпечити особовий склад засобами індивідуального бронезахисту й активної оборони тощо.

"Ситуація із забезпеченням внутрішніх військ речовим майном критична. Особовий склад... не має належного обмундирування", - заявляє Рахункова палата.

"Потребує вирішення питання оснащення підрозділів з охорони громадського порядку сучасними патрульними машинами, а підрозділів з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних – спеціальними автомобілями для перевезення осіб, узятих під варту", - додає відомство.

"Є нагальна потреба в оновленні засобів зв'язку, зокрема, придбанні радіостанцій портативного (переносного) і автомобільного типу", - сказано в повідомленні.

Однак, як встановлено в ході аудиту, "виділених із державного бюджету коштів вистачає лише на оплату праці, комунальних послуг, харчування особового складу і частково – на забезпечення виконання внутрішніми військами службово-бойових завдань".

"Неналежне забезпечення внутрішніх військ фінансовими і матеріальними ресурсами спонукало командирів військових частин шукати джерела наповнення бюджетів військових підрозділів: особовий склад залучався до надання платних послуг стороннім організаціям, комерційним структурам і приватним підприємцям", - констатує Рахункова палата.

"Утім, запроваджена у внутрішніх військах система надання платних послуг не дала очікуваних результатів", - зазначає вона.

За таких умов, зробили висновок аудитори, необхідно прийняти невідкладні управлінські рішення щодо оптимізації структури і чисельності внутрішніх військ, вжити заходи, які б допомогли звільнити солдатів від виконання невластивих їм функцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування